Однією з основних причин того, що спідня білизна швидко виходить з ладу є неправильний догляд. Так як часті прання швидко виводять бюстгальтер з ладу, рекомендується мати щонайменше п'ять бюстгальтерів на зміну.

Ідеальним варіантом є ручне прання. Але якщо вирішили прати в пральній машині, то обов'язково вибирайте режим "Ділікатне прання". Намагайтеся використовувати рідкий пральний засіб, він не залишатиме мильних розлучень на білизні. Також не перестарайтеся з кількістю миючого засобу, воно може осісти на білизні.

У жодному разі не можна використовувати відбілювачі будь-якого типу та кондиціонери. Хлор, який вони містять, ушкоджує еластан, і бюстгальтер швидше розтягується. При пранні в машинці необхідно вибирати холодний режим, максимум 30 градусів. Гаряча вода шкідлива для еластану. Якщо ви стираєте вручну, вибирайте температуру, комфортну для ваших рук (25 - 30 градусів).

Спідню білизну необхідно прати окремо, не поєднуючи з будь-яким іншим одягом. Також обов'язково відсортуйте білизну за квітами. Не забувайте застібати гачки бюстгальтера, під час прання вони можуть зачепитися за щось. Для прання скористайтеся спеціальним контейнером для бюстгальтерів або сітчастим мішечком.

Сушити білизну краще на свіжому повітрі. У жодному разі не сушіть білизну в машинці, тому що високі температури пошкоджують еластан.

Необхідно розвісити бюстгалтер на сушарці таким чином, щоб забезпечити до нього доступ повітря з усіх боків.

Сподіваємося , що наші поради будуть вам корисні.